Heqja e vizave/Parlamenti holandez merr hapin e parë, nis diskutimin për pezullimin e tyre

Heqja e vizave/Parlamenti holandez merr hapin e parë, nis diskutimin për pezullimin e tyre

Duket se parlamenti holandez ka hedhur hapin e parë atë të diskutimit  për rikthimin e vizave për Shqipërinë.

Këtë lajm  e ka bërë të ditur gazetari Vincent Triest, i cili me anë të një postimi në “Facebook”, ka publikuar lajmin se disa deputet holandezë i kanë kërkuar Qeverisë Holandeze të marrë një vendim.

Më tej ai shpjegon se ë3shtë parlamenti që mund të marrë një vendim të tillë pasi Holanda për momentin nuk ka një qeveri mazhoritare, pasi koalicioni ri nuk është formuar ende

Statusi i plotë

EKSKLUZIVE: PARLAMENTI HOLANDEZ MERR HAPIN E PARË PËR TË DISKUTUAR PEZULLIMIN E LEVIZJES SE LIRE ME SHQIPËRINE

Ndersa ka munguar një reagim të unifikuar zyretarë nga Tirana për të kundershtuar propozimin e Policisë dhe Prokurorisë Holandezë dhe kurë shikoj që fatkeqsisht disa media dhe portalë në Shqipëri janë marrë me diskreditimin e lajmit tim, Holanda ka marrë hapin e rradhës.

Disa ditë pas publikimit të lajmit se Policia dhe Prokuroria Holandezë kanë kërkuar pezullimin e levizjes se lirë për shtetasit shqiptarë në zonën Schengen, disa deputet holandez I kanë kërkuar Qeverisë Holandezë të marri një vendim mbi propozimin në fjalë.

Thene ndryshë, deputetet kane marrë hapin e parë për të nisur diskutimin për propozimin e rikthimit të vizavë për shtetasit shqiptarë në Europë. (…) Holanda për momentin nuk ka një qeveri mazhoritarë, pasi koalicioni ri nuk është formuar ende. Për ketë arsye do të jetë pikerisht parlamenti që do të dominoje qeverinen në kete vendim, që mund jete hapi parë në heqjen e vizave për Shqiptarët.

Loading...

Loading...
Loading...