Keni pyetur ndonjëherë përse ndjeni rrënqethje kur urinoni, ja përgjigjia

Keni pyetur ndonjëherë përse ndjeni rrënqethje kur urinoni, ja përgjigjia

Hulumtimet kanë treguar që ekzistojnë disa ndjenja të cilat bëjnë pjesë në kategorinë e “gjërave më të pabesueshme ndonjëherë”.
Disa thonë që ajo është ndjenjë si kur fërkohen veshët. Të tjerët thonë që sensacioni lind pasi që urinojnë, duke krijuar ndjenjën e rrëqethjes.

Çfarë e shkakton këtë fenomen?

Shkenca tani duhet të jap sqarim të saktë, mirëpo ekzistojnë dy sqarime shumë të mira për këtë.

Njëri thotë që temperatura trupore ulet, gjë që pak a shumë është normale.
Është vërtetuar që gjatë urinimit ekspozohet një pjesë e trupit e cila zakonisht ruan “nxehtësinë” dhe ekspozimi në ajër të ftohtë shkakton rrëqethjen.

Gjithashtu urina e ngrohtë lirohet nga trupi, ashtu që temperatura trupore ulet.
A jeni të gatshëm të dini edhe për më shumë shpjegime shkencore? Shkenca thotë që mbase shkaktari për këtë është edhe refleksi apo sistemi autonom nervor.

E gjitha kjo do të thotë që trupi juaj prodhon reaksione të pavetëdijshme pas urinimit, ndjenjë e ngjashme si kur teshtini.
Pra, trupi juaj ose ftohet ose ju jep reaksione të cilat nuk i keni pritur.


Loading...

Loading...
Loading...